Menu

Stage 6 - 26 september

Verslag etappe 6:

Race 6 (12,6km). Vandaag stond de laatste race op het programma. Een loopje van 12,6km en stijgen van 2.050m naar 2.600m, met aankomst op de Pink Cliffs van Bryce Canyon National Park. We moesten in 3 waves vertrekken. De eerste wave was om 07:00u. De 20 beste lopers mochten als laatste om 09:00u vertrekken. Aangezien er tussen een aantal competitors in het klassement maar een paar minuutjes stonden, werden er hier en daar toch wat tactische steekspelletjes uitgevoerd. Ik stond op een 7de plaats, gevolgd op 4m40sec door een Portugees. 
De lucht was enorm ijl en je trapte vrij snel op je adem als je te snel van start ging met dit stijgingspercentage. Rustig starten en opbouwen was dus de beste tactiek. 
De uitzichten en de track waren wederom formidabel. Op zo'n hoogte kon je giga ver kijken. Al lopend heb ik m'n GoPro uitgehaald en een stukje gefilmd. Leuk voor achteraf ;))
De aankomst was fenomenaal. Op een prachtig viewpoint werd je toegeschreeuwd door zo'n tweehonderd man...kippenvel. De Portugees heeft steeds op m'n rug gekeken, zodat m'n 7 plaats in het eindklassement verzekerd was. ;))). De collega's van ProjectPolis hangen er aan;))), want bij een Top 10 plaats gingen ze iets doen....well boys, start to organise ;))

Na de aankomst nog even genieten van het uitzicht, een stuk koude pizza en een cola, om dan met de bus terug naar het hotel in Kanab (Utah) te gaan. Back to civilization. 's Avonds stond er nog een 'Celebration party' op het programma met eten, waarbij we onze tanden eens konden gebruiken en ik van m'n eerste glaasje wijn in 8 weken kon genieten. 

Ondanks de slechte accurate informatiestroom, wil ik jullie toch nogmaals bedanken voor jullie steun, berichtjes en aanmoedigingen tijdens mijn race. Ik vond het fantastisch om te weten dat dit door zovele werd gevolgd. 
Mijn race stopt hier, maar voor vele kindjes die worden behandeld in het St Paolaziekenhuis gaat de race gewoon verder. Hopelijk heb ik hen, tijdens hun race, hiermee een beetje mee geholpen.

Duizendmaal dank!!

More in this category: « Stage 5 - 25 september

25145 comments

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top